Jak rozwiazać przykład
Kiui: Zadanie brzmi Oblicz. Przykład wygląda tak:
8 mar 11:30
Eta:
| | −10 | |
lim [(1+ |
| )n+3](5n+2)/(n+3)= (e−10)5= e−50 |
| | n+3 | |
8 mar 11:34
Makaveli: Podepnę się, jakim cudem to tak wyszło?
8 mar 12:05
huehuehue: ale o co tu chodzi drogi autorze zadania ? obliczyc co? eta rozwiazala granice przy n−−−>∞
skorzystala ze wzoru na liczbe Eulera
8 mar 12:13
Makaveli: dzieki
8 mar 12:22
Kiui: a z kąd to się wzieło −10
8 mar 13:41
8 mar 13:47
Kiui: tak potem zaczaiłem jak pomyślałem
8 mar 13:51
huehuehue: to dobrze
a tak btw. to mogles napisac w tytule oblicz granice ciagu
8 mar 13:55
8 mar 13:59
Kiui: a wytłumaczysz mi jak to się stało ze nad (e−10)5
8 mar 14:04
Patryk: bo osobno liczysz granice
n→
∞
8 mar 14:05
Kiui: a skąd się wzięło po =5
8 mar 14:08
8 mar 14:09
Eta:
8 mar 14:27