Wariat ma kody ,prosze o pomoc
Rabuś: Zamek ma kod cyfrowy złożony z 5 cyfr. Ile jest kodów, które na pierwszym i drugim miejscu
mająróżne cyfry?
9*10=90 −9=81
81*10*10*10 < odp
dwie pierwsze liczby 9 *10 z tym ze odejmuje 9 które są identyczne jak
11,22,33,44,55,66,77,88,99
Czy to jest prawidlowe rozwiązanie ? prosze o pomoc
8 mar 09:24
Patronus: dobrze.
8 mar 09:26
Rabuś: jasne ; /
8 mar 09:28
Aga1.: A dlaczego nie może być 01,02, 03,.. ?
Myślę, że będzie
10*9*10*10*10=
8 mar 09:34
PW: Jednakowoż sposób wysławiania myśli musisz udoskonalić.
"dwie pierwsze liczby 9 *10 z tym ze odejmuje 9 które są identyczne jak
11,22,33,44,55,66,77,88,99" − to koszmarek językowy − zarówno jako zdanie w języku polskim jak
i wypowiedź matematyczna.
8 mar 09:36
Rabuś: PW: każdy ma swój styl wypowiedzi , a nie znaczy to ,ze musisz sie wyslawiać tak jak w książce
pisze jeśli nie masz na to ochoty, lub cię to nudzi , PW: przeczytaj sobie ''chlopów''
reymonta czlowieczku ,jaki klasyk ,ale ty pewnie tego byś nie docenil ,najlepiej wkreć sobie
procek z twojego kompa do twojej glowy jbo pewnie do tego darzysz i zamien sie w robota i
upominaj na każdym kroku jak to powinno być to o czym marzysz . ; /
Aga1.: dzięki , nie bralem pod uwage ,ze zero moze być na pierwszym miejscu .pięcio −cyfrowa
liczba , pięcio −cyfrowy kod . . .
8 mar 09:52
Rabuś: PW . masz naciesz sie popelnilem bląd ortograficzny
8 mar 10:07
PW: A Ty zwracasz się do mnie per "człowieczku"? Może trochę pokory, gdy chce się pomocy.
Myślę, że będziesz musiał zmienić nick, bo więcej pomocy nie dostaniesz.
8 mar 13:03
Eta:
Ode mnie też nie


!
Pozdrawiam
PW
8 mar 13:06
Ajtek:
Również się podpiszę pod NIE
8 mar 13:09