prawdopodobieństwo
ooo: Obraz o wymiarach 1,2m x 0,8m przedstawia pewną postać, która na obrazie tym zajmuje
powierzchnię 20dm2. Oblicz prawdopodobieństwo, że mucha, która zatrzyma się na obrazie,
usiądzie na namalowanej postaci.
7 mar 23:52
Piotr:
| | Ppostaci na obrazie | |
prawdopodobienstwo = |
| |
| | Pobrazu | |
7 mar 23:56
ooo: czyli : P = 200/9600= 1/48 ?
8 mar 00:04
Piotr:
nie.
1,2 m = 12 dm
0,8 m = 8 dm
P
obrazu = 12*8 = 72 dm
2 i już masz te same jednostki
8 mar 00:13
Piotr:
co ja napisałem ! 12*8 = 96
8 mar 00:14