matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Kenia:
Wykaż ze 7
15
− 3
15
jest podzielne przez 79
7 mar 23:43
PW:
(7
3
)
5
−(3
3
)
5
=(7
3
−3
3
)(...)=(343−27)(...)=316(...)=4•79(...) Ale sprawdź, że taki wzór jest i co tam (...) powinno być.
8 mar 00:10