matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie różniczkowe
Marta:
Rozwiąż równanie różniczkowe
1
y'=
1+
√
x
7 mar 22:08
Krzysiek:
y=∫1/(1+
√
x
)dx a tą całkę policzysz podstawiając t=1+
√
x
7 mar 22:14
Marta:
wychodzi mi takie coś:
1
∫
2
√
x
dt
t
i nie wiem co dalej chyba że coś źle zrobiłam
7 mar 22:17