matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
x
Magda:
Kąt α jest ostry oraz sin α x cos α =
√
3
4
. Oblicz wartość wyrażenia sin
4
α+cos
4
α.
7 mar 21:54
konda:
3
sin
2
α*cos
2
α=
16
sin
2
α+cos
2
α=1
7 mar 21:59
zombi:
sin
4
+cos
4
=(sin
2
+cos
2
)
2
−2sin
2
cos
2
7 mar 22:00