...
alicja: Witam ,zwracam sie z ogromną prośbą o wytłumaczenie takiego zadania:
Czy jeśli f=0(h) i g=0(h) to f+g=O(h)
7 mar 21:25
Basia:
co oznacza to 0(h) ? a co O(h) ?
7 mar 21:27
alicja: obydwa to są O (wielkie o) (f=O(h), f ma rząd nie większy niż h)
7 mar 21:29
Basia:
ale o czym tu w ogóle rozmawiamy ? co to jest f, co to jest g, co to jest h
i co to jest to O (rząd chyba, ale czego ? macierzy ? funkcji ? jeszcze czegoś innego ?)
7 mar 21:32
alicja: to są rzędy funkcji, przepraszam że nie sprecyzowałam
7 mar 21:46