7 mar 21:17
jikA:
Cytuję słowa które napisała Eta
"4/ cos(α+β)=.... i cos(α−β)=....
i każdy podnieś do kwadratu , ładnie się wyredukuje
następnie za: sin2x = 1−cos2x
otrzymasz ostatecznie :
cosx(cosx−1)=0"
7 mar 21:20
Eta:
7 mar 21:22
Basia:
| | √3 | | 1 | |
cos(π6+x) = cosπ6*cosx − sinπ6*sinx = |
| cosx − |
| sinx |
| | 2 | | 2 | |
| | 3 | | √3 | | 1 | | 1 | |
cos2(π6+x) = |
| cos2x − 2* |
| * |
| sinx*cosx + |
| sin2x |
| | 4 | | 2 | | 2 | | 4 | |
| | √3 | | 1 | |
cos(π6−x) = cosπ6*cosx + sinπ6*sinx = |
| cosx + |
| sinx |
| | 2 | | 2 | |
| | 3 | | √3 | | 1 | | 1 | |
cos2(π6+x) = |
| cos2x + 2* |
| * |
| sinx*cosx + |
| sin2x |
| | 4 | | 2 | | 2 | | 4 | |
dokończ wyliczenia i podstaw do tamtego równania
dalej już chyba potrafisz sobie poradzić
7 mar 21:23
Ania_601: okey. dzięki wielkie: )
7 mar 21:28