pomocyyy....
zielonyyy: jak obliczyć to? :
7 mar 21:16
Basia:
pomnożyć przez 4; podzielić przez √3; wyciągnąć pierwiastek
7 mar 21:17
krystek: | | x*3 | |
a jak wyliczysz x z r−nia |
| =8 |
| | 4 | |
7 mar 21:18
zielonyyy: to jak umiecie to wyliczcie to, bo mi nie wychodzi tyle ile ma wyjsc, tylko dokładnie i jasno,
bo ja zielony jestem
7 mar 21:21
krystek: Basia Tobie napisała , Ty masz umieć!
7 mar 21:22
zielonyyy: jak mówię , że nie wychodzi:((
7 mar 21:34
Dominik: zapisz obliczenia
7 mar 21:34
zielonyyy: k
2√3=120x4
k
2√3=480
k
2=480/:
√3
k
2=277.46
7 mar 21:51
zielonyyy: k=16.66
7 mar 21:51
7 mar 21:53
zielonyyy: no ale ma byc samo "k"
7 mar 21:55
Dominik: k2 = a
k = √a v k = −√a
wstaw za a 160√3
7 mar 21:58
krystek: A skąd masz tą zależnośc?
k=−√160√3 lub k=√160√3
7 mar 21:59
krystek: k=−4√10√3 lub..
7 mar 22:00