rownanie
annabellee: Może mi ktoś pomoc? Wzoruje się na innych przykladach ale w ogóle mi to nie wychodzi

rozwiąż rownanie:
4/x + 5−3x/x−1 = 1
7 mar 21:08
krystek: D=R/{0,1}
Pomnóż przez wspólny mianownik x(x−1)
7 mar 21:09
Piotr:
zapisz poprawnie
7 mar 21:09
Basia:
wiesz co napisałaś ?
otóż napisałaś:
jestem pewna, że nie tak ma być więc napisz porządnie
7 mar 21:10
krystek: A zapisz prawidłowo


!
7 mar 21:10
annabellee: zrobiłam tak, ale potem się to wszystko jakoś dziwnie ułożyło i wyszło takie coś : x2+x=0
7 mar 21:10
annabellee: ok, przepraszam, a więc :
7 mar 21:15