matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Tożsamości trygonometryczne
Wiki.:
Sprawdź, czy podana równość jest tożsamością trygonometryczną: tgα*(1+ctg
2
α) / 1+tg
2
α=ctgα
7 mar 21:03
krystek:
1
tgx+
tgx
L=
=..
1+tg
2
x
7 mar 21:08
krystek:
tg
2
x+1
1
=
*
=P
tgx
tg
2
x+1
7 mar 21:13