Pomóżcie ludzie !
Maniek: 1.Podaj zbiór wartości funkcji f(x) = − (x − 3)2 +4
2. Oblicz cos α wiedząc, że sin α = 37
7 mar 20:04
Licealista D: 2. sin2α + cos2α = 1
(37)2 + cos2α = 1
1− 949 = cos2α
4049 = cos2α
Pierwiastkujesz wyjdzie cos ujemny i dodatni. Zależy jaka dziedzina.
7 mar 20:07
jikA:
Nie dziedzina a założenie co do kąta ponieważ dziedzina tutaj to α ∊ R.
7 mar 20:10
Licealista D: 1. y = − (x2 −6x + 9) + 4
y = −x2 +6x −5
Δ = 36−20 = 16
q( wierzchołek paraboli) wzór −Δ4a
I patrzysz na rysunku na y.
7 mar 20:12
Maniek: Dziękuję Wam !
7 mar 20:15
krystek: zad1 W(p.q) w naszym zad W(3,4)
ZW=(−∞,4>
7 mar 20:15
jikA:
Sposób który napisała krystek jest najszybszy ponieważ z postaci kanonicznej odczytujesz
współrzędne wierzchołka i patrzysz czy współczynnik przy najwyższej potędze jest dodatni czy
ujemny.
7 mar 20:19
krystek:
7 mar 20:21
Maniek: Dziękuję !
7 mar 20:32