matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
Monia:
Ramiona AD i BC trapezu przedłużono do przecięcia w punkcie O. Wiedzą żę ab=12, cd=8, ad=6 oblicz długoś odzinka DO
7 mar 19:12
Mila:
Z tw. Talesa
x
x+6
=
8
12
12x=8(x+6) dokończ
8 mar 12:03