Wiola
Wiola: Zad.4
Dana jest funkcja f określona wzorem f(x) = √x2 + √−x2 . Wyznacz dziedzinę i zbiór
wartości tej funkcji.
7 mar 19:09
ICSP: D : x = 0
Zb : y = 0
Funkcja ta skąłda się tylko z jednego punktu : (0;0)
7 mar 19:10
Wiola: dzięki ale to chyba jakoś trzeba rozpisać czy to już jest rozwiązanie? Ps. Co ozn. D i Zb?
Sorki za te braki ale dosyć dawno skończyłam szkołę a znajomy poszedł do zaocznej dla dorosłych
zaocznie i ma z tym problem. Będę wdzięczna za dokładne info tak żebym mogła mu to też
wytłumaczyć. z góry dziekuję
16 mar 23:27
Artur_z_miasta_Neptuna:
no to zapisujesz:
√x2 ≥ 0 ⇒ x2≥0 ⇔ x∊R
√−x2 ≥ 0 ⇒ −x2≥0 ⇔ x=0
stad Df={0}
16 mar 23:34
Wiola: ok dziękuję

i pozdrawiam
22 mar 20:48
ebolcia: ≤≤≤≤≤≤≤≤≤Ω
21 gru 12:21
moni:
funkcja f jest okreslona wzorem f(x)=4xdokwadratu−2pierwiastek5. wtedy
A.f(1/2)=2−2pierwiastek5 B. f(−1/2)=2−2pierwiastek5 C. f (1/2)<0 D. f (−1/2)>0 POMOCY!
POMOCY!
12 sty 15:30