matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz Zbiory
Ewelina:
Wyznacz Zbiory :AUB, A∩B,A\b,B\A jesli: a) A={−1,0,1,2}, B={−4,−3,−1,2,3} b) A={−
√
3
,
1
2
,
√
2
,2} B={−
√
2
,0,u {2}{3},1,2,4}
2
c) A={−
2
3
,−
1
10
,
3
4
,
√
2
,4} B={−
,
3
4
,1,
√
2
,
√
3
,4}
3
7 mar 18:07
krystek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1059.html
7 mar 18:26