matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosty układ równań
ania:
prosty układ równań: 0=A + C 0=B+D 0=4A + 4C 6=4B + 4D bardzo prosze
7 mar 18:02
Basia:
sprzeczny; przecież gołym okiem widać 4B+4D = 4(B+D) = 4*0 = 0
≠
6
7 mar 18:09