umca parara
Kipic: | | π | |
Rozpoznanie stosunek pola kola wpisanego w romb do pola tego rombu wynosi |
| . Oblicz snus |
| | 8 | |
kata ostrego rombu
Moje pytanie brzmi nastepzujaco :
to ze jest stosunek pola rombu do pola kola to jest :
P
kolo : P
romb
π : 8


?
7 mar 15:18
Licealista D: Myślę, tak jak Ty.
7 mar 15:20
krystek: tak
7 mar 15:21
Kipic: Myslec a byc pewnym to co innego
7 mar 15:21
7 mar 15:22
Kipic: ok krystek skoro Jestes pewny to zobacze po obliczeniach czy mi wyjdzie
7 mar 15:22
krystek: Jaka kara?
7 mar 15:29
Kipic: kara ?
7 mar 15:30
krystek: No.. , Twoje zdanie brzmi groźnie!
7 mar 15:32
Kipic: nie poprostu takie tam sobie zadanka robie z arkusza
7 mar 15:35
Mila: Witaj Krystek, widać Kipic nie zna Cię jeszcze, skoro ma wątpliwości.
7 mar 15:36
7 mar 15:41
krystek: @Milu , Kipic należy do uczniów ciągle wątpiących , gdzieś miał zakodowane , że wszystko
wie i tutaj nagle ...
7 mar 15:44
Kipic: krystka nick pojawia sie bardzo czesto w moich postach i bardzo mi pomaga Jego pomoc

w
ogóle gdyby nie pomoc Ludzi z tego forum to nie moge sobie wyobrazic jak bym sobie poradzil
7 mar 15:44
Kipic: | | 1 | |
No Saizou na hardcora zgadza sie sin α = |
| czyli 30 stopni  |
| | 2 | |
7 mar 15:45
Kipic: ja robie powoli tez moze uda mi sie po kilku godzianch dojsc hehe
7 mar 15:45
7 mar 15:47
Kipic: no ale tego stosunku nie bylem wogule pewny wiec wkleilem posta a obliczenia tego kata moge
sobie juz powoli mniejwiecej sam policzyc
7 mar 15:48
krystek: W ogóle i w szczególe policz!
7 mar 15:50
Saizou : rachunkowo zadanie jest proste
7 mar 15:51
Kipic: proste dla tych co juz maja duzo wiedzy ja narazie sie ucze wiec wsyztsko wydaje mi sie trudne
7 mar 15:56
Saizou : ja dużej wiedzy nie mam

i też się uczę
7 mar 15:57
krystek: Powodzenia Chłopaki!
7 mar 15:58
Kipic: Dobra wymieklem robie to zadanie juz prawie godzine i kraze w kolko
PRosze chociaz o jakas wskazowke
7 mar 16:57
krystek:

h=2r pomoże coś?
| | 2r | | h | |
a sinα= |
| lub sinα= |
| |
| | a | | a | |
7 mar 17:11
Kipic: | | pk | | π | |
kurcze robilem tak ze |
| = |
| |
| | Pr | | 8 | |
wiec podstawiajac wzor na pole kola i rombu otrzymywalem :
a
2sinα=8r
2
| | asinα | |
jak podstaiwam r= |
| |
| | 2 | |
pod ten wzor to wychodzi mi sinα=2sin
2α
7 mar 17:18
Kipic: | | 1 | |
no w jape przeciez to jest sinα = |
|  hehe dzieki krystek przydało się  |
| | 2 | |
7 mar 17:19
Kipic: | | 2r | |
no w tablicach jest ten wzor na sinα= |
| zapomnialem o nim  dlatego mi nie wychodzilo |
| | a | |
7 mar 17:21
7 mar 17:23