pomocy
Adam 38: Naszkicuj wykres funkcji:
7 mar 14:46
Licealista D: Dzielisz:
2x+4 = (x−2) * 2 + 8 | wszystko dzielisz przez (x−2)
2x+4x−2 = 2 + 8x−2
Czyli masz funkcję 8x przesunąć o 2 jednostki w górę i 2 w prawo.
7 mar 14:50
konda: | | 2(x−2)+8 | | 8 | |
f(x)= |
| =2+ |
| |
| | x−2 | | x−2 | |
| | 8 | |
Rysujesz wykres funkcji g(x)= |
| , następnie przekształcasz ten wykres o wektor [2,2] i |
| | x | |
powstaje funkcja f(x)
7 mar 14:52
Marcin29: kompletnie tego nie rozumie
7 mar 15:01
7 mar 15:05
krystek:

Trudno jednostki , i teraz przesuń 2 w prawo i 2 w górę i będziesz miał asymptoty x=2 i y=2
7 mar 15:11
krystek:

le sie wgrała druga gałąź
7 mar 15:13
Adam 38: i to koniec w tym zadaniu
7 mar 15:56
krystek: | | 8 | |
to jest y= |
| i teraz przesuń (napisane masz jak) |
| | x | |
7 mar 15:57