zadanie
paweł: w(X):√x−1=0
(x−1)(x+2)=0
v(x):2−√x=0
(2x−8)(x+1)=0
20 sie 11:07
Bogdan:
O co chodzi?
20 sie 11:47
paweł: o wyznaczenie zbioru spelniajacego podane formy zdaiowe
20 sie 13:16
Bogdan:
Twoje zapisy są niejasne.
Czy to są 3 zadania?
Co to jest X (duża literka X)?
Jaki znak znajduje się między poszczególnymi wyrażeniami?
Otrzymasz pomoc, ale najpierw porządnie podaj treść zadań.
20 sie 13:21
paweł:
1. w(x):√x−1=0 ∧ (x−1)(x+2)=0
2. v(x):2−√x=0 ∧(2x−8)(x+1)=0
| | 2x+6 | |
3. j(x):√2−x=0 ⋁ |
| =0 |
| | x−3 | |
20 sie 14:07