Fizyka
magdaa: Dźwig unosi na wysokości h ciało o masie m ruchem jednostajnie przyspieszonym. Oblicz moc
silnika , jeżeli straty energii wynoszą n%, a ruc trwał t sekund.
Proszę o pomoc.
7 mar 12:29
7 mar 12:37
AC:
Zastanawiam się jeśli ruch jest jednostajnie przyspieszony do silnik oprócz zwiększania energii
potencjalnej ciała pracuje także na wzrost energii kinetycznej
| | 2h | | 2h2 | |
Ek= 1/2 mv2 = 1/2 m ( |
| )2 = m |
| |
| | t | | t2 | |
7 mar 12:47
aniabb: tak.. ja zobaczyłam jednostajnie i przestałam kombinować

muszę uważniej czytać
7 mar 12:51
Basia: hej też mam to zadanie , i chciałbym się zapytać czy to rozwiązanie jest poprawne ?
7 mar 23:05