matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
damian:
Wyznacz x, dla których równość jest prawdziwa. a) 2
x
= 512 b) 6 * 6
x
= 216 jak zrobić to?
7 mar 11:45
irena_1:
a) 2
x
=512 2
x
=2
9
x=9 b) 6*6
x
=216 6
x
=36 6
x
=6
2
x=2
7 mar 11:46
oLA:
3
2
X=81
17 paź 17:38