Pole powierzchni i objętość graniastosłupa
Adrianuszek20: Oblicz pole powierzchni i objętość graniastosłupa prawidłowego trójkątnego,którego wszystkie
krawędzie mają długość 9cm
7 mar 11:19
krystek:

V=P
p*H i licz
7 mar 11:22
irena_1:
Powierzchnię tworzą 2 trójkąty równoboczne o boku 9cm, powierzchnię boczną 3 kwadraty o boku
9cm.
| | 92√3 | | 81√3 | | 81(√3+6) | |
Pc=2* |
| +3*92= |
| +243= |
| cm2 |
| | 4 | | 2 | | 2 | |
7 mar 11:24
Adrianuszek20: a ten rysunek co narysował krystek jest dobry?
7 mar 11:29