matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pierwiastki
Daro:
Liczbę 4
√
2 {p2}
przedstaw za pomocą potęgi liczby 2
7 mar 10:44
irena_1:
4
√
2
√
2
=2
2
*(2*2
1
2
)
1
2
=2
2
*(2
3
2
)
1
2
= =2
2
*2
3
4
=2
11
4
7 mar 10:47
aniabb:
2
2
( 2*2
1/2
)
1/2
=2
2
( 2
3/2
)
1/2
= 2
2
* 2
3/4
= 2
11/4
7 mar 10:47