Pole powierzchni
Adrianuszek20: Pole powierzchni bocznej walca o promieniu 2cm jest równe 40π cm2.Oblicz długość wysokości
tego walca.
7 mar 10:35
irena_1:
Pb=2πrH
2π*2H=40π
H=10cm
7 mar 10:37
Adrianuszek20: tylko tyle nie oblicza sie wiecej.
7 mar 10:40
aniabb: tylko tyle
7 mar 10:42
Adrianuszek20: a tutaj rysunku nie trzeba?
7 mar 10:57
aniabb: nie.. rysunki są po to, żeby pomóc zanalizować problem, a Ty i tak na nich nic nie zobaczysz
7 mar 10:58
aniabb:
7 mar 11:01
Adrianuszek20: ok dzięki a tak jesli moge zapytac pani jest jakąś nauczycielką,studentka ze tak perfekto to
pani umie.bo ja masakra nic nie rozumie z tej matmy.
7 mar 11:02