matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby zespolone
Asia:
(
2+i
3−i
)
4
7 mar 09:18
Asia:
w mianowniku jest 3−i, a cały ułamek jest podniesiony do 4 potęgi
7 mar 09:18
asdf:
i
2
= −1; −i
2
= 1
(2+i)(3+i)
(2+i)(3+i)
(
)
4
= (
)
4
= ..
(3−i)(3+i)
(9−i
2
7 mar 09:25