matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wiedząc że alfa jest kątem ostrym, oblicz wartość wyrażenia
Marcin:
ctgα−cosα
,gdy sinα=
1
5
ctgα
1
− cosα ,gdy tgα=
√
2
cosα
cos
4
α
,gdy ctg
2
α = 5
sin
2
α
6 mar 23:10
krystek:
cosx
sinx
cosx−sinxcosx
sinx
(
−cosx)*
=
*
=..
sinx
cosx
sinx
cosx
6 mar 23:13