geometria analityczna
zzzzz: 1) Wskaż równanie prostej równoległej do osi OX:
A. y=x−1
B. y=x
C. y=1
D. x=1
2) Wskaż równanie prostej równoległej do osi OY:
odpowiedzi A,B,C,D takie jak w zadaniu 1)
proszę o rozwiązanie i wytłumaczenie
6 mar 21:26
irena_1:
1.
Prosta równoległa do osi OX to wykres funkcji stałej ( w równaniu nie ma x)
C.
y=1
2.
Prosta równoległa do osi OY nie jest wykresem żadnej funkcji ( w równaniu nie ma y)
D.
x=1
6 mar 21:29
zzzzz: dzięki
6 mar 21:30
Licealista D: 1) Równoległa y=1 ( Narysuj to sobie w układzie)
2) Równoległa x=1 ( Narysuj...)
Wszystko zobaczysz po rysunku.
6 mar 21:31