matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
szereg
edi:
∑
∞
n=1
(
3
e
)
n
= +
∞
dlaczego?
6 mar 19:49
Krzysiek:
3>e warunek konieczny zbieżności nie jest spełniony
6 mar 20:15
Amaz:
Choćby dlatego, że lim
n→∞
(
3
e
)
n
= ∞
6 mar 20:16
edi:
dzięki
6 mar 20:40