matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz wszystkie miejsca zerowe wielomianu
Daniel00:
wyznacz wszystkie miejsca zerowe wielomianu w(x)= (x
2
− 1) (x
2
+ 3) (x
3
− 36x)
6 mar 19:13
krystek:
x
2
−1=0 l, x
2
+3=0 lub x
3
−36x=0
6 mar 19:14
Nienor:
0=(x−1)(x+1)(x
2
+3)(x+6)(x−6)x
6 mar 19:14