matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg symbol
jojo:
wykaż, że symbol ciągu 0 *
∞
jest nieoznaczony na dowolnym przykładzie
6 mar 19:02
Ajtek:
Nie wiem czy o to chodzi, ale dla n→∞:
1
*n
2
=∞
n
1
*n
2
=1
n
2
1
*n=0
n
2
W każdym przykładzie masz symbol 0*∞, jak widzisz przyjmuje ten symbol różne wartości.
6 mar 19:22