matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rzucamy kostką do gry
tibo:
rzucamy kostką do gry . Oblicz prawdopodobieństwo wyrzucenia liczby pierwszej
19 sie 17:52
Eta:
Ω={1,2,3,4,5,6} mocΩ= 6 A−−− wyrzucono liczby pierwsze; A={2,3,5} mocA= 3
mocA
P(A) =
mocΩ
podstaw i wyznacz P(A)
19 sie 18:33