zadania na spr z funkcji wymiernej - NA JUTRO
Kfifu: Witam! Od razu kilka zadań:
1) Dana jest funkcja o wzorze f(x)=(x+1)
2/x
2−1.
a) narysuj wykres funkcji g(x)=|f(x)|
b)dla jakich argumentów funkcja h(x)=2/x+3 + x/x−1 osiąga wartości nie mniejsze niż funkcja
y=f(x)
2)a) Z podanego równania 1/y+2+1=1/x−1 wyznacz y jako f zmiennej x i naszkicuj jej wykres.
b)Zbadaj liczbę rozwiązań równania f=(|x|)=m ze względu na wartość parametru m.
3. Rozwiąż nierówność:
−2x
2+4x+6/|x−3| < x
Mam nadzieję, że jasno wszytsko napisałem. Jest to pilne na jutro! Bardzo błagam o
pomocc






!