..
ktos: dany jest kwadrat ABCD o boku 1. Pole trójkąta którego wierzchołkami są środki AB i AD oraz
punkt C wynosi
6 mar 17:02
Eta:

P= P(kwadratu)− (2P
1+P
2) = .........
dalej działaj samodzielnie ......
6 mar 18:12
ktos: Nie moge ogarnąc xD
6 mar 18:23
Eta:
Co tu "ogarniać"? bo nie wiem?
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
P1= |
| * |
| *1= |
| P2= |
| * |
| * |
| = |
| |
| | 2 | | 2 | | 4 | | 2 | | 2 | | 2 | | 8 | |
| | 1 | | 1 | | 5 | | 3 | |
P= 1−( |
| +2* |
| )=1− |
| = |
| |
| | 8 | | 4 | | 8 | | 8 | |
6 mar 19:28