trygonometra
eska12: Oblicz
| tg225stopni − tg 315 stopni | |
| |
| sin135 stopni * cos 135 stopni | |
6 mar 16:31
Fixed: Skorzystaj ze wzorow redukcyjnych a pozniej odczytasz z tablic
6 mar 16:36
eska12: rozwiążcie proszę to jedno, musże zobaczyc jak to robić
6 mar 16:38
Fixed: tg225 = tg(180 + 45) = tg 45
tg315 = tg(270 + 45) = − ctg 45
sin135 = sin(90 + 45) = cos 45
cos135 = cos(90 + 45) = − sin 45
Odczytaj z tablic i wstaw
6 mar 16:42
6 mar 16:43
eska12: Dziękuje
6 mar 16:46
eska12: a jeszcze takie coś
| sin2 240 stopni | |
| |
| cos300 stopni | |
6 mar 16:56