matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Stożek.
xyz:
powierzchnia boczna stożka jest wycinkiem koła, którego promień ma 12cm, a kąt odpowiada kątowi środkowemu 270 stopni. oblicz pole powierzchni całkowitej stożka. Pomocy!
6 mar 16:29
dero2005:
l = 12
270
*2πl = 2πr
360
r = 9 P
c
= πr(r+l) =
6 mar 16:56