całka
krzysiek: ∫xe
xsinxdx
podpowie ktoś jak rozwiązać taką całkę?
6 mar 15:00
Krzysiek: przez części
u=x
v'=exsinx
v=∫ex sinxdx
i tą całkę liczymy dwukrotnie przez części(dwukrotnie różniczkując np. funkcję
trygonometryczną)
6 mar 15:03
Krzysiek: nie rozumiem Twojego postu...przecież nie liczymy pochodnej tylko całkę
v'=exsinx ⇒v=∫ex sinxdx
6 mar 15:27
Krzysiek:
(żeby nie było że piszę Sam do siebie to pomiędzy moimi wypowiedziami był post który został
usunięty

)
6 mar 15:30
6 mar 15:52
krzysiek: hahah

no właśnie teraz tak czytam i się zastanawiam o co chodzi

Wielkie dzięki za pomoc
6 mar 15:54