Proszę o rozwiązanie z wytłumaczeniem :)
Asia : A jest zbiorem rozwiązań nierówności |x+2|≤8, B jest zbiorem rozwiązań nierówności |x−1|>5.
Wyznacz (A∩B).
6 mar 10:55
aniabb:

czerwone część wspólna więc (A∩B) = <−10;−4) u (6;8>
6 mar 11:20
Edyta PK:
Zbiór rozwiązań dla A jest inny A∊<−10,6>, więc
(A∩B)=<−10,−4)
6 mar 11:35
Asia : Dzięki za odpowiedzi, ale policzyłam wszystko jeszcze raz i powinno wyjść (A∩B)= (−∞,−10) ∪
<4,+∞).
Dlatego, że A∩B= <−10, 4)
6 mar 12:06
aniabb: fakt na początku miałam dobrze a potem poprawiałam rysunek i wkradł się błąd
6 mar 12:08