prosze o pomoc
niki: Wskaż funkcję kwadratową której zbiorem wartości jest przedział (−∞,3>
A f(x) =(2−x)2 −3 B f(x)=(2+x)2 C f(x)=−(3−x)2−3 D f(x)=(2−x)2+3
6 mar 10:14
aniabb: żadna
6 mar 10:16
aniabb: jeśli zbiorem wartości miałby być przedział (−∞,−3> to C
6 mar 10:17
Artur_z_miasta_Neptuna:
oblicz yw i sprawdź która odpowiedź pasuje
pamiętaj także, aby a<0
6 mar 10:17
Aga1.: W której funkcji a<0 i q=−3?
6 mar 10:17
aniabb: Aguś

a nie q=3
6 mar 10:18
niki: mi również żadna odpowiedz nie pasuje więc żadna?
6 mar 10:20
Aga1.: Uwzględniłam Twoją sugestię.
6 mar 10:20
aniabb: ale to tylko moje domniemywanie

nie powinno mieć wpływu na rozwiązywanie zadania
6 mar 10:21
łuki: odp d
6 mar 10:23
aniabb: zwłaszcza że autorka nie przyznaje się do błędów

może to w C źle wstawiła znak ;>
6 mar 10:24
aniabb: łuki nie uważasz że (−4)
2=4
2 
więc (2−x)
2 = (x−2)
2
6 mar 10:26
Aga1.: Po pierwsze sprawdź dokładnie treść zadania.
Odp. d, pod warunkiem, że Zw=(−∞,−3>, a nie (−∞,3>.
Jeśli treść zadania dobrze przepisana, to nie ma prawidłowej odpowiedzi.
6 mar 10:26
aniabb: odp C
6 mar 10:27
aniabb: albo odp D jeśli Zw=(∞,3>, a nie (−∞,3>
6 mar 10:28
niki: Wskaż funkcję kwadratową której zbiorem wartości jest przedział (−∞,3>
A.f (x)=(2−x)2−3
B. f(x)=(x+2)2−3
C. f(x)= −(3−x)2−3
D. f(x)=(2−x)2+3
takie jest zadanie
6 mar 10:32
aniabb: W B już nastąpiła pewna zmiana ..może popatrz jeszcze raz uważnie

albo błąd w druku
6 mar 10:34
aniabb: ale znając dystraktory to optuję przy poprawce w treści na
" zbiorem wartości jest przedział (−∞,−3> "
6 mar 10:36
niki: w B jest teraz dobrze przedtem na odwrót napisałam sorry
6 mar 10:36
Aga1.: A)a=1>0 q=−3 Zw=<−3,∞)
B) To samo co w A
c) a<0 , Zw=(−∞,−3>
d) a>0 Zw=<3,∞)
6 mar 10:38
niki: w zadaniu jest (−∞,3>
6 mar 10:41
niki: czyli żadna odp chyba że w druku jest pomyłka to odp C
6 mar 10:47
aniabb: to wtedy C jest najbardziej prawdopodobna
6 mar 10:48