zadanie
arletka17: Ktos pomoze

?Z urny zawierajacej 8 kul bialych,5 czerwonych i 12 zielonych losujemy 3
kule.Oblicz prawdopodobienstwo zdarzen:
A−wylosowano po jednej kuli z kazdego koloru
B−wylosowano 3 kule tego samego koloru
C−wylosowano conajmniej jedna kule biala.
6 mar 09:43
aniabb:
| | | | 8*5*12*6 | |
A P(A) = 8*5*12 / | = |
| = ... |
| | | 25*24*23 | |
6 mar 09:51
arletka17: BARDZ DZIEKUJE

!
6 mar 09:52
arletka17: a co oznacza ten znak pomiedzy? /
10 mar 14:53
Eta:
kreska ułamkowa
10 mar 14:55
arletka17: a nie trzeba tego dalej obliczyc

? a czy P(A)=24/115

?
P(B) i P(C) tak zostanie?musze odpowiedzi napisac i nie wiem jak...
10 mar 19:52
Janek191:
Rozwiązałem to zadanie.
10 mar 20:31