matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
,,
heheszki:
Wyznaczyć kąt między wektorami u=x+y−3z, v = 8x+y−10z ∊ R
2
, jeśli ||x||=||z||=1, ||y||=2, x⊥y, x⊥z, y⊥z.
6 mar 09:28
Basia:
policz iloczyn skalarny u i v
6 mar 13:46