matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomuzcie!!
09po:
ile procent powierzchni kartki formatu A8(52mm*74mm)stanowi powierzchnia kartki formatu A10 (26mm*37mm)
5 mar 23:52
pigor:
..., np. taki :
A10
26*37
1*1
=
* 100%=
100%=
25%
. ...
A8
52*74
2*2
6 mar 00:31