matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz dwa ciagi:
icanfly:
Wyznacz dwa ciagi:arytmetyczny a1,a2,a3 i geometryczny b1,b2,b3 takie aby a1b1=1, a2b2=4 a3a4=13,a1+a2+a3=6
5 mar 21:44
ww:
a1, a2, a3 i b1, b2, b3
1
1
a1=
i b1=
2
2
1
1
+
= 1
2
2
a2 + b2 = 4
5 mar 21:58
icanfly:
pomoże ktoś?
5 mar 22:16