matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc
miska:
f(x)=
√
4−x
−2
√
x
jakie bedą miejsca 0 i jak zbadac monotonicznosc?
5 mar 21:43
aniabb:
D:x∊<0;4> miejsca zerowe to f(x)=0
√
4−x
−2
√
x
=0
√
4−x
=2
√
x
/
2
4−x=4x x=4/5 albo z definicji albo z pochodnej zależnie od poziomu
6 mar 08:16