krótkie pytanie
??: może mi ktoś powiedzieć czy jest taki wzór?/
log
ac*log
cb=log
ab
5 mar 20:48
krystek: | logac | | logab | |
| * |
| =.. |
| logaa | | logac | |
5 mar 20:50
ICSP: jest
5 mar 20:51
Skipper:
| | 1 | | logab | |
logac |
| =logac |
| =logab |
| | lobbc | | logac | |
5 mar 20:52
ICSP: loga c * logc b = loga clogc b = loga b
5 mar 20:54
??: dzięki
5 mar 20:54
PW: Lewa strona może być zapisana jako
loga(clogcb) [twierdzenie o logarytmie potęgi],
a ponieważ clogcb=b, to wzór jest prawdziwy.
5 mar 20:55