fukcja wymierna
Lukas: | | m | |
narysuj wykres funkcji f(x)= |
| |
| | m+3 | |
5 mar 20:19
ICSP: ja tu widzę funkcję stałą:(
5 mar 20:21
Dominik: nie tylko ty
5 mar 20:23
Lukas: hmm a hiperbola przypadkiem nie powinna jakoś powstać?
5 mar 20:25
Saizou : a ja tu nie widzę funkcji zależnej od x
5 mar 20:25
Lukas: no to narysuj f(m)
5 mar 20:26
ICSP:
Tak na poważnie
| | m | | m + 3 − 3 | | 3 | |
f(m) = |
| = |
| = 1 − |
| |
| | m+3 | | m+3 | | m+3 | |
Poradzisz sobie z narysowaniem czegoś takiego ?
5 mar 20:28
Lukas: tak, tak teraz już nie będzie problemu. Wielkie dzięki
5 mar 20:30