matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne funkcji
kasia:
Obliczyć pochodne funkcji: 1) y=(2
3
√
x
2
− x) (4
3
√
x
4
+ 2
3
√
x
5
+ x
2
) 2) y= U {1} {
4
√
(x−1)
3
w liczniku ma być jeden
1
3) y= x arctg x −
ln (x
2
+ 1)
2
4) y= 3e
2
s
i
n
2
x
1
5) y=(cos x )
c
t
g
x
, 9< x<
π
2
5 mar 20:19
kasia:
proszę o pomoc
5 mar 20:26