umcyk
Kipic:

Okrag o sordku O i promieniu 3 jest styczny zewnetrznie do okregu o srodku S i promieniu 1 .
Prosta przechodzaca pzez srodki obu okregow przecina prosta styczna w punkcie P . Oblicz miare
zacieniowanego obszaru (czyli to na czerwono) oraz miare kąta BSP .
Prosze o pomoc i wskazówki jak to zadnako zrbic
Z góry dzieki za pomoc
5 mar 19:57
helplis : Przepraszam, że nie odnoszę się do tematu, ale nie wiem jak mogę stworzyć osobny dział, a
potrzebuję szybkiej pomocy w zadaniu z prawdopodobieństwa. Otóż zadanie nad którym ubolewam
brzmi:
W urnie znajduje 10 kul. Jest X kul białych i Y kul czarnych. Jakie jest prawdopodobieństwo
wylosowania dwóch tych samych kul.
Z góry dziękuję!
5 mar 20:02
Kipic: to masz w gornym lewym rogu dodaj zadanie a jak sie nie wyswietla to odswiez milka razy
5 mar 20:04
helplis : dzięki!
5 mar 20:06
krystek: Tw talesa IOSI=4 IsPI=x
ΔOAP i ΔSBP są prostokątne
5 mar 20:06
Kipic: dzieks
5 mar 20:25
panikarz: Dołącze się do tego zadania bo mam takie samo jak mam policzyć to z twierdzenia Talesa prosze o
pomoc jak to liczyć ? bo niemam pojecia jak zastosować

?
8 mar 11:06
aniabb: |SP| = x
3x=4+x
2x=4
x=2
8 mar 11:14
panikarz: a reszte prosze jak policzyc ?
8 mar 11:39
aniabb: Pitagoras
8 mar 11:45
Eta:
8 mar 11:50