f. kwadratowa
Alcia: dany jest trójmian y= x2 + bx + c. wyznacz wspolczynnik b i c, wiedzac ze wspolrzedna y
wierzcholka wykresu funkcji f jest rowna 2.
pomoze ktos
5 mar 18:57
pigor: ,,,. coś "zjadłaś" (mało danych)

. ...
5 mar 19:21
Alcia: , wiedzac ze trojmian osiąga najmnijesza wartosc rowna 4 dla x = −2
tak mialo byc
5 mar 19:38
pigor: ... no to z warunku zadania f(x)=x
2+bx+c i szukasz
b,c=? takie, że
| −b | |
| =−2 /* (−2) i f(−2)= 4 ⇔ b=4 i 4−2b+c=0 ⇒ b=4i −4+c=0 ⇔ c=4. ... |
| 2 | |
5 mar 19:59
5 mar 20:00