funkcja
Dariusswwe: W układzie współrzędnych dane są dwa punkty: A = (−2,2) i B = (4,4) .
a) Wyznacz równanie symetralnej odcinka AB .
b) Prosta AB oraz prosta o równaniu 3x − 2y −11 = 0 przecinają się w punkcie C .
Oblicz współrzędne punktu C .
Robię dobrze do pewnego momentu i reszta...rzecz jasna źle
19 sie 14:35
Eta:
Napisz jak rozwiązujesz, sprawdzimy , wskażemy błędy i pomożemy
20 sie 00:18
Bogdan:
Jeśli milczysz, to przekazuję małe podpowiedzi z nadzieją, że dasz coś od siebie:
a) Co to jest symetralna odcinka?
b) Wyznacz równanie prostej zawierającej punkty A, B. Weź to wyznaczone równanie i równanie
drugiej prostej, rozwiąż ten układ równań.
Podaj swoje rozwiązania, sprawdzimy.
20 sie 12:34