równanie
agaaa: Ile rozwiązań rzeczywistych ma równanie 15−7x 4 =0? proszę o pomoc
5 mar 18:16
agaaa: pomoże ktoś?
5 mar 18:24
Dominik: a w czym problem? rozwiazalas rownanie?
5 mar 18:26
agaaa: wyszło mi x=4√15/7
5 mar 18:47
Dominik: troche malo rozwiazan jak na rownanie stopnia czwartego
5 mar 18:48
agaaa: nie wiem ale w swoich notatkach znalazłam to zad i wyszło że ma 3 rozwiązania,ale skąd to nie
mam pojęcia..
5 mar 18:50
Dominik: | | 15 | | 15 | |
sa dwa rozwiazania w zbiorze liczb rzeczywistych: x = 4√ |
| v x = −4√ |
| |
| | 7 | | 7 | |
5 mar 18:52
agaaa: dzięki wielkie
5 mar 18:55